Susu Anmum Materna

Assalamualaikum ♥️ tadi dapat free nie Dari club Anmum.. nak tanyer ade X mom Yang mmg minum Susu nie? Ade Yang Kate,gula die tinggi tuk kandungan? Ke boleh je minum? #week17

Susu Anmum Materna
129 Balas

Sy mnum ni mse ngndung tp berat sy naik mndadak.. nurse tnye de mnum susu anmum x? N sy kate ye ade.. nurse suruh stop sb susu tu punce naik berat bdn.. tp if mummy2 de mslh low bp or kurg berat mse prgnt mg suggest mnum susu ni

Saya anak pertama dulu minum anmum. Berat naik mendadak. Baby pun lebih berat dr adik2 nya. Anak kedua hingga ke-4 ni minum susu biasa je. Lg pun tekak tak blh minum air manis2 sgt kalini. Melekat rasa kat lidah. 😅

Sy minum 1 hari 3 cawan.. sy dah cek kencing manis alhamdulillaj xde apa2.. dan test air gula lhn alhdulillah lepas.. cuma tggu kandungan 7 bulan utk test gula kali kedua sbb haritu test doc kata normal..

Saya sllu minum kalau pregnt ..ni anak yg k2 Bulan ni masuk 8 bulan kdungan saya.dan saya masih minum..alhmdulilah ,normal kputusan gula saya. .tak de apa2 ..😁hb sya pun ok je..berat badan pun Ok..😄😄😄

Sy minum anmum dr anak first ok je.. ade y ckap t bb besar tp anak2 sy smue dlm 2.6 -2.8 kg je.. keadaan spanjang hamil pun normal je,dpat sticker putih kt buku pink😅.. Susu ni ikut pnerimaan tubuh jugak..

5y ago

sy mnum susu anmun....

Sy xleh mnum yg vanilla, so sy try yg coklat and anmum je setahu sy yg ade 2 flavour.. Mmg klu mnum pagi2 tu terus memerut,buang segala apa yg ada.. Tp so far, okay je laa, kena jugak kan mnum susu

5y ago

Ade sis

Sy pn minum yg perisa coklat...anak first dulu pn sy mnum smpai 9 bln tp xde kncing mnis pn sbb fmily mmg xde sejarah kncing mnis...org ckp mnum susu ni bby bsar tp ank first sy berat 2.57 kg je..

Saya ada gdm dan saya mmg minum susu ni. Sekarang 24w. Alhamdulillah, ok. Gula dalam darah bila cek BSP pun ok. Saya minum susu ni sebab susu ni saja yang tggi kalsium. Susu biasa rendah kalsium.

Boleh je minum sis. Macam saya, saya memang minum susu Anmum masa pregnant. Elok dan sesuai je dgn saya. Alhamdulillah, tak kena kencing manis pun. (walaupun ada yg kata kandungan gula tinggi)

Saya minum ni setiap hari. 2x sehari. Dari ank first sampai skrg tgh preg ank ke 3 9week. Saya masi setia minum ni ja.. Bgi saya ok. Gula ok ja, tak pernah lgi minum gula dr ank first. Berat pun ok ja

5y ago

hai boleh tahu . 2x sehari tu . maksud 1 skech 1 kali minum atau 1 skech buat 2 kali minum .