ubat kuat rahim

hi assalamualaikum. sy baru pregnant 4 weeks macamtu kalau kiraan last period. sy ad history keguguran tahun lepas. cuma skrg sy blur perlu ke klinik ke utk mntk ubat kuat rahim atau biarkan dulu kandungan ni utk beberapa weeks? sbb sy boleh dikategori rahim lemah sbb anak 1st dulu 10week sy dah gugur & skrg jd mcm trauma pulak. apa perlu sy buat ye? sy baru tahu sy pregnant smlm & masih tktau perlu ke klinik atau tak. takut kalau pi klinik doktor cakap baru2 lagi. #ingintahu

ubat kuat rahim
4 Balas

sebaiknya jumpa doc, sebab sis sendiri tahu ada masalah rahim yang lemah. saya dulu tunggu nak sampai 6 weeks, sebab takut scan tak nampak. tapi 5 week dah start darah keluar. Doc bagi duphaston pun tak jadi apa.

4mo ago

puan boleh je bgtau nk consult doktor utk pregnancy sbb ada history gugur sebelum ni. then bila dh jumpa dr, nnt boleh explain A to Z, nnt dr akan consult.

Saya pon ada history, lepas detect pregnant lagi, mmg doctor bagi duphaston utk support. Lagi2 kalau kita under meds sebelum pregnant.

4mo ago

Minggu 7

tahniah puan! Insyallah sentiasa jaga diri.. jangan risau2 ya..nanti dh buka buku pink,Dr akan advise kalau ad history.

4mo ago

terimakasih 💗 so better tunggu 8weeks mcmtu baru pi klinik skali buat scan kan ?

boleh je mntk suggestions Dr pasal ubat kuat rahim. Dr akan bagi kalau perlu

4mo ago

terimakasih 💗