Keliru takut dan ntah laa 😭😭

Assalamualaikum . Sy 1st mom . Esok nk bwk bby cocok vksin kokal tu ... hmm sy keliru dn tkut . Tkut ni bkn lah sb vtt atau cerita org lain . Tpi terjadi dekat ank buah sdri . Mmglah sakit Allah yg bagi . Anak buah lepas cocok kne pneumonia lepastu warded . Dri bby smpai skrg tiap2 bulan asma . Asma tu smpai kne sedut gas kt hospital . Selalu tk sihat laa lps cocok smpai hrini . Tiap2 bulan mesti batuk lh demam panas lah . Dn bile kakak bersalin lgi thun lepas dy tk cocok pon bby yg ni . Alhamdulillah sihat ceria je 😌😌 . Skrg sy tgh keliru . Tkut esok ckp kt misi tknk cocok dyorg kecoh . Lepastu mcm2 kata kite dh laa cpt berair mata 🥹🥹🥹 mcm mne please bgi pandangan . 😭😭😭😭#SeriusTanya #firstmom #ingintahu #bantujawab

Keliru takut dan ntah laa 😭😭
5 Balas

sy pun ada kerisauan yg sama lg² bnyk jgk tgk org post psl baby dia jd tak sihat lps cucuk 4 bln tp mgkn semua tu atas keadaan baby tu sendiri kot. mcm anak sy alhamdulillah lps cucuk 4 bln sihat wal afiat. ada la dedar² lps kena cucuk tu tp setakat dedar² jela. tak demam pun. now dh 2 minggu cucuk alhamdulillah aktif mcm biasa. skrg rs berdebar utk cucuk kokol dos kedua pulak nnt. mudah²an takde kesan -ve kat anak sy. aamiin

bg sy apa2 pun rujuk dktr dulu. sbb ubt ni lain org lain reaction. bdn ank buah awk dgn bdn ank awk tak sama, genetik pun xsama sbb dh bcampur dgn ayah dia..so klu nk jadikan ank buah tu sbg example, tak valid tu. ank2 sy semua ambil vaksin ikut buku. walaupun banyak ckp2 -ve didengar tp alhamdulillah ank sihat2 sahaja.

3w ago

btul ..btter pn rujuk dktr..

ambik lah vaksin. normal untuk baby dpt demam lepas vaksin. kalau tak vaksin immunity anak lemah dan lebih mudah sakit sepanjang membesar. tolonggggg banyakkan membaca dan jangan berfikiran kolot mcm ni.

3w ago

dy kn tny...support lh jgn judge 😂

sy dh ambik..terima ksih d ats jwpn smua .. smoga ank sihat baik2 sllu dlm jgaan Allah ❤️

3w ago

bagus pn buat keputusan yg bijak utk anak. semoga anak sntiasa dilindungi Allah aamiin