Rindu suami dalam penjara

Assalamualaikum semuanya, sekarang genap 2 bulan lebih saya tk tengok muka suami. Dia kena hukuman tempoh setahun atas kes dadah. Bulan ni saya cukup 9 bulan mengandungkan anak sulung dia, tinggal tggu masa nak beranak je. Saya berharap sgtt dapat jumpa sekali dan melawat dia dlm penjara tapi perjalanan dari tempat saya ke penjara ambil masa sejam lebih. Saya dah 37weeks 5 hari. Agak2 boleh lagi tak ya untuk saya pergi melawat? Harapnya saya dapat jumpa dia sebelum saya bersalin. Kawan2z tolong doakan suami saya berubah dan dpt menginsafkan diri di dalam ya. Saya selalu pendam apa saya rasa, skrg duduk dengan mertua pulak. Allah je tahu betapa rindunya saya kat dia. #sekadarmeluah

2 Balas

boleh je pergi sana jenguk suami sebelum bersalin ni . pengalaman sy , kalau dgn orang yg amik dadah ni , susah untuk dia berubah . kalau dia keluar nanti , lepastu jumpa kawan2 lama , tak mustahil untuk dia masuk balik . tak pernah sy jumpa orang yg amik dadah ni , perangai elok time lalok . selalunya bertindak luar kawalan . semoga awak baik2 la ye nanti .

3mo ago

terima kasih atas wishnya. Pasal suami saya tu. saya yakin dia boleh berubah ke arah lebih baik sebab sepanjang saya bersama dgn dia pun, dia tak pernah culas bab tanggungjawab dan nafkah. Dia sayang saya dan anak dia dalam perut ni walaupun dia ambil benda tu. Cuma, dia tersilap langkah dan salah pilih kawan je. Saya tak pernah putus doa walau sekali pun dlm solat saya utk dia berubah bila dia bebas nnti 🥲

37w boleh je lg nk travel sejam je..