Baby belum masuk panggul

Assalamualaikum semua..ada tak yg sama mcm sy pregnant harini dah 38 minggu 4 hari tp tadi g klinik,nurse kata baby belum sepenuhnya masuk panggul,nurse kata selalu org pregnant ank first 36 minggu baby dah masuk panggul,nurse kata risau sy x boleh bersalin normal..due date 1/4 ni..#ingintahu

8 Balas

saya 38 week due 4/4.. sebelum ni baby mmg songsang.. pstu sy baru buat ecv pusing kan baby 2 hari lepas. alhamdulillah berjaya.. tp next week kena g hosp pantau lagi.. takut pusing balik plk.. baby dala aktif je ni risau je pusing balik.. hahah

1y ago

sy 36 week cek baby pom blum msuk pada kedudukan dia lagi.. mungkin blum time dia lagi nk msuk..doktr siap bg surat refer hospital lagi untuk cek...tp sy buat cara traditional dgn org yg berpengalamn untuk pusingkn baby.. alhamdulillah dh msuk kt laluan. . tp tngok gaya dia aktif sngt ..risau dia berpusing balik

Saya due 2/4, baby still pusing2 lagi. Kejap melintang, kejap kepala kat atas. Doctor suspect baby besar that’s why baby pusing2 je tapi tak boleh nak masuk laluan. Esok saya proceed czer, harap semua nya dipermudahkan

1y ago

saya scan sebab tu tahu

saya due 1/4 jugak. tapi dah selamat bby keluar 36week6days. bby saya dari 28weeks dah masuk laluan tapi bila keluar org ingat vacuum sbb kepala macam panjang sikit. tapi keluar normal je 😂 duduk bawah lama sgt.

Buat senaman /yoga prenatal sis,biar baby cepat masuk panggul,sy pun skrng tgah buat mcam tu tiap hari buat yoga prenatal tgk yutube . Insya Allah smoga dimudahkan

sy due 2/4. arini 38w 3d bby still baru turun sikit nurse bgtau. scan 38w1d bby dah 3.67kg.. doct kata blh jd kluar 4kg ke ats.. risaunya la hai

cube bt senaman temukan 2 tapak kaki tarik ke dlm rapat n goyang badan Kiri kanan dpn belakang..kerapkan bt mcm tu

1y ago

Ok..tq

Saya due 11/4 baby breech . Dah dpt tarikh czer 38w . Tlg doakan semua selamat ya 🥰

1y ago

Kenapa kena czer??

sy pulak 32w kepala baby dh masuk laluan dh, risauuu sy..