Bekas cucuk BCG

Assalamualaikum semua..ada tak sini nurse,doktor atau sapa2 yg pengalaman,normal xya bekas bcg bby jadi biru gelap mcm ni?macam kena api..sminggu lepas dah pecah keluar nanah bekas cucuk tu jadi merah..hari ni bby merap asyik nangis sy check tengok lengan bekas ccuk jadi biru..normal xya??perlu tak sy rujuk klinik?sy baru perasan ni mgrib tadi..kalau xnormal sy nak bwak jumpa doktor esok..#bby saya dah 4bulan 18hri

Bekas cucuk BCG
5 Balas

masa anak saya nk jadi bcg ni, jgn sapu apa² crem or minyak. biar je. lain baby lain effect dia. perhatikan beberapa hari akan ada nanah and nnti dia pecah sendiri.

8mo ago

dh kluar nanah awak minggu lepas..dah kring dah lepas kluar nanah..tup2 minggu ni lepas ccuk bulanan tu jdi biru cmni...tu yg agak risau sbb xbiasa tngok kan..sllu nanah tu normal..tapi dah bawak jumpa doktor, doktor ckap normal alhamdulillah

Kalau nanah tu normal, kalau biru ni tak pasti, ce sis wssp nurse yg jaga anak sis, mgkin dorg ada jawapan

8mo ago

terima kasih ibu respon🥰dh bwak jmpa doktor..doktor ckap normal alhamdulillah lega rsa🥰

mcm x normal Nii sis..dh bwak klinik?

8mo ago

dh awak..doktor ckap normal.. alhamdulillah🥰

mcm xnormal..cepat2 bawa p klinik

8mo ago

dh bawak p klnik.. alhamdulillah doktor ckap normal lega rasanya hati ibu🥰

Ya, pergi klinik

8mo ago

terima kasih ibu respon🥰dh bwak jmpa doktor.. doktor ckap normal alhamdulillah lega rasa