bleeding selepas bersama🥹

assalamualaikum semua, saya ada bersama dngn suami. selepas bersama, saya dapati ada bleeding semasa saya ingin membasuh. adakah ianya normal? saya bru bersama sekali ni dngn suami sebelum ni hanya ringan2 saja. skrg saya dah 9 minggu lebih nak masuk 10 minggu meaning skrg saya dah 3rd trimester. minta pencerahan dari semua boleh?😭🙏🏻#firstbaby #seriusnanya #firstmom #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

just pencerahan: week 1 - 13 : first trimester week 14 - 26 : 2nd trimester week 27 - 40 : 3rd trimester klau sis ckp 9 weeks baru nak msuk 10 weeks baru first trimester ya. first trimester x digalakkan utk bersama tapi bergantung pada kesihatan sis and kandungan. Ade org x de mslh. de org akan bermasalah. sy share pengalaman sy. mase first pregnancy, sy bersama husband sy di awal kehamilan which is first trimester. kandungan dlm 8 weeks. lepas bersama, keluar darah coklat. 2 hari berturut darah coklat tu kua. 2 hari juga la sy g Klinik. doc just ckp pantau and bedrest sahaja. Ari ketiga kat ofis sy Ase da start sakit macam sengugut and kuar darah hitam pekat. and lepas tu, kuar kantung mse ptg tu. sy g Klinik doc sah kan miscarriage. jadi, bg sy ianya depends pada badan and kandungan masing2. Ade org okay Ade org xokay. klau Masih Ade lagi pendarahan, better sis pergi Klinik utk checkup. take care.

awal trimester perlu henti bersama dengan suami awak. tunggu 2nd trimester atau 3rd trimester baru boleh bersama suami awak kalau doc bagi tahu.

10mo ago

mngkin kita berbeza kot, doktor kata saya punya serviks mcm tak kuat something like that lah. saya dah dua kali dah bleeding nasib kandungan saya baik2 je alhamdulillah. siap menonggeng lagi anak😆 doktor kata buat masa skrg jngn bersama dlu.