Booking hospital

Assalamualaikum semua. Nak tanya bila mummy boleh booking hospital ye ? Maaf saya taktahu. Sbb ni anak first 🥺#firstbaby

8 Balas

klu mcm saya plan nk bersalin hospital upm kena booking. kena hntr referral letter dari Dr kk sblm 30w, lps tu check up kt sana 1-2x. klu hospital kerajaan yg lain tak perlu booking

3 bulan dah boleh booking. Call bahagian O&G hospital swasta/half gov yang awak nak beranak. Nanti dia bagitahu syarat nak beranak sana.

kalau hospitak fully kerajaan xkena book. kalau half kerajaan mcm hukm or ppum tu kena book. kena dptkan surat dari dr kt klinik.

terkezut sis baca kne booking hosp nk beranak🤣 sbb dah 9 bulan x pnh lagi doc tanya dh booking hosp blum 🤣

1y ago

ha sama la . ni nak beranak no 3 . baru 1st dgr ada org keliling tanya, dah booking ke hosp nak beranak? pastu mcm ehh sblm² ni aku beranak xde pulak booking2 😂 rupanya half gov dgn swasta je booking.

Waalaikumsalam. Hospital kerajaan tak perlu booking. Hospital swasta min 3x check up routine.

Sis xyah booking klau dh trun tanda ke sakit2 nk bersalim trus je gi hospital.. xyah booking ..

1y ago

Okay sis. Thankyou 😊

zaman dulu2 maybe ada booking2 ni. sekarang rasanya dah tak ada. datang je

1y ago

Ohh itulaa.. sy tak pernah dgr pulak ada org booking hosp ni.. mak mertua sy yang tanya . 😂

Booking apoo kalo hospital kerajaan 😌 swasta je kena book

1y ago

Ye sis. Saya taktahu tu saya tanya 😅 firstime kan