Pregnant ke

Hi, Assalamualaikum semua. Minggu lepas sy ada check upt, naik double line tp samar². Next 2 jam sy check lagi, tp 1 line je. Sy check waktu malam masa tu, lepas maghrib. Sy risau, sbb sy tak ambik apa² perancang, dan skarang sy ada anak 6 bulan yg dilahirkan secara eczer. Btw, masa bersama suami tak pakai kondom dan tak lepas dalam. Ada kemungkinan ke sy pregnant? Sbb skarang sy masih tak datang period sejak bersalin haritu, dan sy takde tanda² pregnant mcm mual ke apa, cuma letih tak cukup tido je. #pleasehelp #ingintahu #seriusnanya

2 Balas

kalau nak cek, esok pagi, air kencing pertama. hehe, sya lepas bersalin czer hari tu, lepas 2 bulan bersalin saya datang period, lps hbis period saya terus cucuk, sebab sebelum saya bersalin anak saya, saya pernah gugur 2 kali, lps gugur kali ke dua tu doc suruh rehatkan rahim 6 bulan so rancang sndiri, msa bersama suami tak pakai kondom n tak lepas dalam, tapi tak smpai 6 bulan sya lps gugur tu, bulan 3 lps gugur saya lekat balik, Alhamdullilah anak saya kuat dalam rahim n selamat bersalin bulan 6 hari tu, risau jugak tak kuat ke ap, sbb doc srh rehatkan rahim tu, sy nk ckp ni, lepas luar n x pakai kondom peluang kita hamil tu agak tinggi jugak, kdg ada jugak air mani masa sebelum ejakulasi tu boleh masuk ke faraj kita memandangkan suami puan tak pakai apa2 protection kan. Kalau betul sis prgannt dapatkan nasihat doc macam mana ya, Insyallah dipermudahkan segalanya

check waktu bangun tidur esok. psl suami xlepas dlm tu jgn pcaya sgt. pre ejaculation blh berlaku secara xsedar dan masih ada sperm disitu.