Anak di NICU tertelan, terhirup najis

Assalamualaikum semua, anak tengah dalam NICU intubated dengan oxygen supply. Dah bersalin 21/3 secara emergency czer sebab air ketuban dah campur dengan najis atau meconium, dan baby dah inhale dan tertelan najis, fetal distress. Minta semua doakan saya dan anak ya, mental tak kuat, orang lain ada anak di tepi katil, baby nangis2 dan meraung minta susu pun ada anak di sisi 🥲 #newmom #firstmom

1 Balas

inshaAllah anak awak cpt sembuh. anak saya dulu pun sbb jantung laju n tertelan najis juga kena duk nicu n then okay terus p ke wad kanak2x pula. hari3 saya discharge terus stay sekali dgn anak sbb diorg nak tgok berat naik ke tak, pandai myusu ke tak, sbb anak lahir kecik, takut punca lain. tengok okay je so hari6 discharge . nnt awak pam n bila ada time melawat dia p la naa. skrg awak rest dulu, gpun baru czer kan, sakit lagi. nnt dpt anak , struggle juga.