Berat badan tak naik

Assalamualaikum semua, ada tak tips nk bgi berat badan naik? Sekarang da 32w5d tapi berat badansih xnak naik.. Makan lalu ja, susu pun minum jugak. Sekarang berst badan 55kg. #seriusnanya #ingintahu #firstmom #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

5 Balas

Saya banyak maintain berat ni masa 2nd trimester, bila dah 3rd trimester ni, setiap minggu naik 1kg 🤦🏻‍♀️ Nurse bising, suami saya pun bising. Yang pasti sebab saya makan makin banyak sekarang ni. Kalau terjaga nak terkencing pukul 4am camtuh mesti lepasnya tu akan lapar. Memang kena makan dan mengunyah la pepagi tu, baru boleh dapat lelap mata balik. Malam2 sebelum tidur pun duk mengunyah roti lagi sebab lapar. Cukup buat ni sebulan, haa amekaw berat naik 😂

2y ago

Saja nak bagitahu, corak pemakanan ni macam effect dekat baby saya sekarang. Setiap hari pukul 4am lebih mesti dia akan terjaga lapar and bf boleh jadi 2-3 jam selagi dia tak puas 😅

Kita lebih kurang sama, berat sebelum mengandung tak cecah 41kg, skrg dah 32w, berat baru 51kg, tengok perut pun mcm maintain dari w28 mcm tu, org kata keciknya perut padahal dah bulan ke8, cumanya rasa tenang je bila baby aktif mcm biasa, dan doktor pun check berat baby, mmg seperti dalam graph, 30w 1.5kg. So jangan risau sgt kot. Teruskan makan macam biasa. Maybe kita mmg susah naik berat badan, bersyukurlah. 😁 #firstmom #firstbaby juga.

berat bdn sya bermula masok 29w smpai skrng 33w main 70kg-71kg je😂timbang arini 70kg timbang 2 minggu lepastu 71kg dahtu timbang lagi 2 minggu pastu 70kg balik🤣 smpai misi pulak plek nape berat sya main situ je 🤭 selera ok , mnum susu mmg x pernah miss .. alhamdulillah berat bby mmg ada naik walau berat mak nya stuck situ je😁

2y ago

ouh ya ka.. takut plk saya

berat sy pon sma..dari 72 turun 70.5kg..skrg tgh 28 minggu..tp berat saya makin turun..pdahal pkul 1 or 2 pg..msti sy akn mkn nasi ..klo x..xleh tido..lg satu sy da gdm..it normal ke x eh.. #firstmom #needhelp

Mkn manis2 kalau xde Gdm, susu minum farm fresh kurma atau anmum, nasi jgn skip,