Petua Nak Elak Anak Muntah Teruk Bila Naik Kereta

Assalamualaikum & selamat sejahtera mommies2 di sini. I nak tanya suggestion any vitamin yang boleh bagi dekat anak i yg umur 5 tahun ? Dia bila naik kereta atau bas ke ape tak sampai sejam dalam kereta dia dah muntah2 sampai lembik. I kesian sebab dia pun dah sekolah skrg. Bila ada aktiviti lawatan yang kene buat jauh2 dari sekolah, dia tak nak pergi sebab katanya dia takut kena marah dengan cikgu sebab muntah dalam bas nanti 🥺 i pernah bagi dia ubat yang boleh elakkan muntah atas arahan doc. Tapi dah tak berkesan 🥺 #pleasehelp #bantusharing

1 Balas

Sama mcm anak buah sy, 7 tahun. Jenis x biasa naik kereta. Anak buah sy duduk di kg dgn mak ayah sy, mmg jarang Sgt2 naik kereta sbb ayah sy biasa naik motor saja. Kalau sy balik kg, nk bw mereka jalan2, mesti anak buah sy akan muntah. Even sebelum naik kereta tu x de makan apa2 pun, masih muntah, die kata pening kepala. Anak buah sy jenis x biasa naik kereta. Anak sis pula mcm mana? kereta okay x? Mungkin sis boleh bg anak standby plastik supaya die boleh muntah dlm plastik tu. X de lah cikgu marah Sgt.