Pertanyaan

Assalamualaikum.. sekarang saya pregnant 9 minggu dan scan tadi doc kata tak nampak. Semasa 6 minggu scan nampak dah kantung. Adakah perkara ni biasa atau sesiapa pernah mengalami? Bantu saya utk hilangkan kerisauan ini ibu² sekalian. Sy first mom, takde spotting apa² berlaku#Buntu #SeriusTanya #firstmom #ingintahu

2 Balas

Pastikan sebelum scan, minum air masak supaya bila scan senang nampak baby. Boleh cuba scan di klinik lain juga ☺️

3mo ago

Bergantung kepada individu. Ada yg dah nmpak ada yg belum. Tapi biasanya kalau first pregnancy belum nmpak sgt perutnya ☺️

dptkn 2nd opinion di klinik lain dlu.

3mo ago

9 minggu tak nampak lg. klu 1st pregnancy, average 28w baru nampak..bergantung pd fizikal ibu. if dh pernah bersalin sblm ni, dlm 20w dh blh nmpk.