Saiz baby besar dari week

Assalamualaikum,, sekadar bertanya,, harini scan baby 32week,, tapi saiz kepala baby dah 36week n saiz perut baby dah 34 week,, saiz kaki baby pulak 32week,, doc cakap maybe sebab sy ada gdm,, sebab tu baby besar dari usia kandungan,, ada tak ibu ibu yang pernah hadapi keadaan macam ni????#ingintahu #firstbaby

2 Balas

waalaikumsalam, sy pun gdm on dc haritu scan 29week doc kata baby besar 2 minggu dari usia smpai kena refer o&g.. sy control makan mlm je, mkn yg ringan² elak nasi.. 30 week scan o&g kata normal saiz baby da back on track cuma kepala je besar sikit.. smlm scan 33 week berat baby dah 2.25kg.. next week repeat scan pakar o&g lg.. trim 3 ni baby mmg cepat membesar, lebih baik control makan, ghisau berat baby lebih 3kg susah nak teran.. mak nya dah la kecil je.. 😅

7mo ago

Alhamdulillah la saiz baby dh okk tu,,smoga dprmudahkn urusan awk n baby,, sy kena refer o&g this week,, hope semua nya okk la,, 🤲

saya pon mcm tu jgk.. dgn kaki bngkak nye lain mcm risau jgk

7mo ago

Awk dah berapa week?? Baby besar banyak tak??