Anak Tantrum

Hi Assalamualaikum, saya tengah menunggu hari untuk bersalin... Anak sulung saya berumur 2 tahun, lately ni anak saya kerap mengamuk, menangis dan tidak mudah untuk dipujukkk, makan masa berejam nak tunggu diaa okay dan berhenti menangis .. saya risau macam mana lah ragam nyaa bila adik dia dah lahir nanti . Macam mana saya nak handle abang dan adikk wakktu berpantang ... Mintak tipss pada mommy² yang berpengalaman.. mintak tipss jugakkk macam manaaa nak tebalkan kesabaran menghadapi anak tantrum ni #ingintahu #seriusnanya #pleasehelp #bantusharing

1 Balas

anak sy 3 tahun. takut jugak kalau dia x boleh terima adik dia nanti tapi sy dah mula bgtau dia start dr awal pregnant yg dlm perut sy ni ada adik dia. setiap kali check up sy akn bawak dia dan tunjuk dekat monitor tu adik dia. sy ajar dia kiss perut sy. sy involve kan dia dlm kehidupan seharian. pergi beli brg bby sy bawak dia. sy tunjuk dia itu ini dan dlm masa yg sama sy selalu peluk dan cium dia and always ckp love u. syg anak mummy ni. so far dia faham dan kadang2 kalau perut sy sakit dia akan ckp mummy nak go to hospital? ataupun dia akn ckp hei baby sister jgn keluar lagi! 😆