PREGNANT 19 WEEKS

Assalamualaikum . saya pregnant anak kedua , dah 19 week ( 5 month lah kan sudah tu ) tapi saya rasa takde gerakan lansung pada baby 😌 sya tak rasa gerakan apa2 pun . Kadang perut saya sakit sebelah kanan tak tahu kenapa , sakit dia lain mcm tapi tak lamaaa . Kadang2 jer sakit tu datang #ingintahu #seriusnanya

2 Balas

waalaykumussalam. first baby ke? kadang first baby memang susah nak rasa baby. bukan awak tak rasa, cuma tak confident tu rasa pergerakan baby ke bukan. saya pun 19w juga, 2nd pregnancy. sejak 15w dah rasa baby. selain tu, ada faktor lain juga. macam kalau uri di depan ke, ataupun awak ada retroverted uterus ke, ataupun jenis badan berisi ke, pun boleh buat susah nak rasa baby juga. last scan doktor ada komen apa2 tak?

awak badan berisi ke? mcm sy bdn berisi susah jg nak rasa..tp sy baru 16wk