KOLOSTRUM

Assalamualaikum saya nak tnya baby saya kena admit dekat NHDU. Pastu macam mana nak perah susu? Sebab sekarang kolostrum je ada susu x kluar lgi. Macam membazir pulak perah yla sbb kolostrum bukan banyak keluar macam susu.

1 Balas

awak tau tak kolostrum tu apa? awak tahu tak kolostrum tu susu badan paling baik yg dpt protect imunisasi badan baby awak. dan kolostrum tu bukan nya susu basi ya. kita panggil liquid gold hanya ada 3-7hari kelahiran baby awak saja. lepas tu xde dh. awak nk semula pon xkan keluar dh kolostrum tu. susu tu mmg tak bnyk tapi susu tu pekat dn mengenyangkan perut bayi awak yg baru sebesar buah cherry. cari la ilmu penyusuan susu ibu. follow pakar2 laktasi. supaya awak dpt info yg tepat.

1y ago

boleh follow puan noorfazila dekat ig. puan ni lactation counselor. https://www.instagram.com/reel/Clxm7Q6JDjf/?igshid=YmMyMTA2M2Y=