Alahan tri3

Assalamualaikum . saya nak tnya ada kah ibu² yg pregnant di trimester akhir ni alahan dtg balik . Sy dah 37w4d tiba2 hilang selera makan and mual² . Thidu bau2 mama sy masak ayam goreng pn rasa nak muntah . Boleh share pengalaman korang? #firstmom

7 Balas

sy...dulu msa awl prgnt, x blh bau certain perfume.skrg pun dtg balik perangai tu..jadi x suka n nk mrh sape y pki perfume y sy tk suka bau ny..

Iya dtg blik..37w5d..pgi2 bgun mual sgt sgt...kdg minum pun nk trmuntah keluar balik..tgh gosok gigi pun nk muntah

1y ago

kan . sy mual2 tu tak tahan btl dah .

Saya tgh alami nya. Sy pun 37weeks ni, mual2 dtg balik😞 tapi nasib baik selera makan tak berkurang..

1y ago

sy kalau nak mkn nak muntah😩

sama saya jugak. pas makan. mesti muntah. tapi tak teruk masa first

Sy alaham dtg blk, selera kurang n mmg mual

sama. cuma tak seteruk macam 1st trimester dulu.

1y ago

yaa betul sist .

normal je