Hubungan intim

assalamualaikum. Saya mhu tahu, Adakah mommies dlm group ni yg xmelakukan hbgn intim spanjang preg ? #firstmom

9 Balas

selagi takde risiko dan tiada sejarah keguguran tiada masalah. dptkan nasihat Doktor juga dan klu boleh masa scan kena tgk kedudukan uri sbbnya sonographer pernah ckp dengan saya klu kedudukan uri terlalu dekat dgn baby atau di bawah senang berlaku pendarahan. saya seawal 7-8w bersama sampai skrg dh 3rd trimester masih bersama tiada masalah. ikut kondisi badan masing². yg penting kena slowtalk dgn suami jangan terlalu extreme 😅

sy bersama dgan suami dr first trimester.. alhamdulillah oke je.. benda ni ats badan juga.. kena try n error.. selagi xde pendarahan should be ok.. tp kena berjaga2 xleh lasak sangat.. sy pon xde kerap sgat.. dlm 1-2 kali je smggu.. tp start trimester 25w arytu lepas buat tu ad lah juga rasa false contraction tu.. tp oke je.. sbb akhir2 ni elok bersama utk cepatkan bukaan nk bersalin nnti.. sbb skrg pon dh msuk 3rd trimester

saya pon kurang bersama dengan suami .sebulan tu kadang sekali ,kadang tak ada .😂 tapi kena tanya suami juga ,kalau dia nak kita kena laa ikotkan kehendak dia .kalau dia ok je tak bersama ,alhamdulillah laaa

Langsung x buat tu xdelah. Dah discuss with husb sbb and husb pun faham. Tapi nanti memang kena kerap buat jugak sbb nak buat jalan so senang nak melahirkan nanti . Jangan terlalu extreme je.

tak langsung tu takdela tapi sangatlah jarang.. pernah sampai sebulan tu sekali je tu pun sebab kesian kat suami.. bukan taknak tapi tula rasa takde nafsu + sakit bila bersama 😅

sy dah 8 bulan tak bersama semasa mgandung..sebab ada sejarah gugur sebab rahim pendek dn lemah..alhamdulillah suami sgt memahami dy jaga sy xnak sy sakit lagi..

Saya kurang sgt. Penah bersama sekali masa prgnant 25 minggu terus kena false contraction. Trus tak bersama smpai skrng 27 mggu sbb trauma

dulu anak 1st kerap...tapi bila ada masalah..anak no 2 dah jarang sgt..suami takut apa2 terjadi huhu

saya kerap bersama dgn suami 😂 selagi takde masalah takde isu