Berat badan turun.

Assalamualaikum saya dah masuk 15-16w, tapi kan saya ni setiap kali jumpa KK, berat badan turun, first booking jumpa KK 74.5kg , skrg 73kg,72 dia camtulah lebih kurang, kadang naik , kadang turun, ada tak tips macam mana nak naikkan berat badan.. Sebab saya rasa dah makan banyak.. #15week #ingintahu #bantusharing

2 Balas

macam saya preggy yg first berat naik 2kg sahaja. semasa tempoh preggy berat turun naik dr soh refer pakar pemakanan je lah. preggy yg ke2 nie pon da turun 1kg saya rasa okkk kot selagi dr cakap bby x de mslh pape kita enjoy je. btw saya da 18week.

tak perlu makan banyak. makan ye apa pun yg berkhasiat. kalau time perkembangan baby normal, takde masalah pun dgn berat kita naik ke turun. awal dulu saya turun 3kg, naik pulak 5kg je. baby sihat je alhamdulillah