GATAL-GATAL SELEPAS BERSALIN

Assalamualaikum. saya dah hari ke 29 lepas bersalin czer. Saya gatal miang ni drpd hari ke 23 lagi. ada bintik2 kecil banyak kat lengan atas sampai pergelangan tangan. Peha sampai betis. Bila garuk bintik2 tu jadi besar sikit saiz dia. Bila tahan garu jadi kecik balik. Nak tunggu hilang bintik tu tak hilang2. tak tahan last2 garu jugak. Bahagian selain tangan dan kaki ok je tak gatal. Mommies ada yg pernah alami mcm ni? #gatallepasbersalin #czer

2 Balas

sy pun sama macam awak . gatal2 sampai naik bintat . pegi klinik dorang sabun dgn ubat gatal plus antibiotik(takde susu badan). rupanya alahan dgn pemakanan masa pantang. lama2 dah okay cuma parut tu je la kena cari produk lain

tak cuba tuam dengan air panas ke sis , kalau tak menjadi better g kk mana lah tau sis ada apa2 alahan dan termakan semasa pantang

1y ago

ohh yaker tulah better pergi ke pakar