Blood sugar

Assalamualaikum. Saya baru buat pregnancy test haritu dan skrg tgh 6 weeks. Saya nak pergi klinik utk buat buku pink. Tp skrg ni saya risau bacaan gula dlm drh saya tinggi sedikit. Kalau puasa dia 9, tak puasa sampai 13. Mcm mana nak kurangkan bacaan gula dlm darah dari segi pemakanan ya? Saya makan banyak tapi sehari dua tiga kali, tak menentu. #firstmom

1 Balas

kalau bukan existing diabetic patient, x perlu lh nk buat. tolong lh jgn buat benda yg u x perlu nk buat and merisaukan diri u sendiri.

1y ago

bukan mcm tu cara nk diagnose gdm lh. btw gdm tu normal je. xyh nk tkut risau sgt lh. just enjoy ur pregnancy journey. bkn nye sangkut gdm tu doctor pksa gugur kn kandungan pon. chill lh. sye gdm on dc. lekat sampai lps bersalin. xde lh nk tkut2 risau ke ape. control sendiri lh mkn minum tu. jgn lh mkn minum x sedar diri.