6week Dah Tak rasa cramp

Assalamualaikum, Normal ka dalam 5week hujung2 nak ke 6weeks saya tak rasa cramp ari ari dah? dalam 4-5weeks rasa hampir setiap hari tapi sesekali je laa. So bila dah tak rasa apa apa, risau pulak. Saya fikir ehh janin ok ke, dia membesar tak. normal ke? saya takda spotting apa apa sepanjang ni. And alahan start 5weeks makin hari makin terasa, loya2 pening , tak lalu makan nasi semua tu ada. #ingintahu #pleasehelp #bantusharing #firstbaby

1 Balas

normal.. saya pun sama jugak dari awal mengandung.. baby nak membesar kan.. selagi tak ada spotting/bleeding, kandungan awak okay.. jangan risau.. fikir positif jangan stress ya.. jangan buat kerja berat.. banyakkan rehat sebulan dua.. kalau ada alahan, try makan masam2.. buah epal hijau ke minum air sunquick ke.. kalau pening, letak minyak angin kat kepala.. suruh suami picit kepala awak.. saya pun pening loya semalam.. semalam saya makan mi rebus panas jadi berselera tak ada rasa loya sebab tak lalu makan nasi.. try makan makanan yang berkhasiat.. sayur ke buah ke kekacang ke.. banyak tersenarai kat google..