Bayi tercekik susu

assalamualaikum nk tanya. sy bagi susu botol dekat anak usia anak sy 3 bulan. lepastu dia macam tercekik susu dan sy ngiringkan tepuk belakang die dan angkat pusingkan ke belakang sy tepuk2 lagi. mula2 anak sy susah nafas. lepastu sy tepuk2 smpai dia ok dan lepastu dia batuk sekali je. sy risau susu masuk paru2. kalau dia dah ok perlu ke sy bawak ke hospital..? #tolongsayafirstmom

1 Balas

wslm. bawa je ke klinik jumpa Dr. cerita masalah baby sis. kalau pasal anak ni jgn pandang remeh. mcm sy pula,Dr klinik tempat sy ni dah kenal sgt dgn muka kami anak beranak. anak ruam,sembelit,demam,batuk,selesema cepat ja sy bawa ke klinik. bayar rm1,berbaloi la juga dgn service. kalau teruk sgt Dr akan refer ke hosp.