Cerai Masa Mengandung

Assalamualaikum nk tanya bg pihak adik saya, suami nya kaki pukul, tak kerja, asyik tido saja, tak bagi nafkah, dan tak solat. Keluarga mertua tak ambil tahu, ipar duai pulak tk rapat dgn suami adik saya sbb perangai nya. Skrg adik saya pregnant, buat keputusan utk gugurkan kandungan.. Saya tegah dia.. Soalan saya skrg, boleh ke, dia failkan cerai dlm keadaan dia skrg ni (mengandung) 9 minggu.. Apa status ank nya tu nanti? Dan iddah adik saya tu waktu bila? Saya nk dia bercerai, dari anak pertama sampai skrg mengandung anak no 3, tak pernah nak elok suami nya... Tolong saya semua.. Mcm mana nk buat perkara ni.... #pleasehelp #ingintahu #bantusharing #seriusnanya

1 Balas

boleh. eddah habis bila bersalin. bwk bukti report polis kena pukul. dgn medical check up result. and gambar kena pukul, terus pg mahkamah.