Keluar darah

Assalamualaikum, nak tanya.. kalau keluar darah still kena solat ke. Warded sebab kelyar darah 36w3d. Bukaan baru 1cm#firstmom

4 Balas

tak kena solat kalau terpenuhi syarat haid. dalam mazhab syafie perempuan hamil ketika nampak darah di hukum haid , walaupuan ia bertentangan dengan ilmu kedoktoran yang mengatakan perempuan hamil tidak boleh haid. jadi faedahnya. jika perempuan keluar darah waktu hamil ini salah satu tanda kandungan dalam keadaan yng tidak sihat, dan perlu banyak berehat. jadi dengan kita mengamalkan mazhab syafie , boleh wanita itu rehat dan stop dari solat jika nampak darah waktu hamil.

ye kena solat.. darah yg kluar selepas baby tu bru yag xboleh solat.. semoga dipermudahkan urusan sis bersalin.. doakan sy juga..

1y ago

tq for info sis. semoga dipermudahkan urusan sis bersalin, aminnn

ye kene solat, sbb tu bukan dikategori darah kotor 🤗 selagi x bersalin selagi tu kne solat

1y ago

okay sis. thanks for info 💝

ye. selagi x bersalin kne solat

1y ago

thankyou sis for info