27w kencing tak lawas

Assalamualaikum.. nak tanya ibu2 ada tak pengalaman kencing tak lawas? Sy preggy baru masuk 27w, tapi tiba2 kencing jadi x lawas mcm minggu2 sebelum nya.. sepanjang hari rasa nak terkencing sgt2, rasa tak tahan nak kencing yg dah hujung2 gito.. tapi bila ke toilet urin yg keluar x sampai sesudu kecil pun.. walaupun minum air yg banyak tetap sama.. lepas tu rasa nak kencing tu tetap ada.. biasakan kalau lepas minum air banyak urin yg keluar pun banyak kan.. normal ke mcm ni? #firstmom #kencingtaklawas

2 Balas

sy nk masuk 25 weeks pun rasa mcmtu. kerap berlaku bila malam nk tido. ulang alik tandas 5 kali tp keluar sikit ja. cuma xda sakit apa². cek doc pun urine bersih. doc ckp mmg tekanan berat kt bwah tu sbb baby membesar. ruang dlm pundi tu da kecil sbb baby. klau awk kencing xsakit apa, rasa pedih xda, tu normal. tp klau ada rasa pedih,sakit tu kena jmpa doc. mgkin kncing kotor.

Pg jumpa dr boleh jadi jangkitan kuman dlm pundi.