Tak dapat menyusu bayi

Assalamualaikum mummy2.. dkat sini ada tak mummy yg menyusu bukan direct baby. Hanya pump dan bg susu melalui botol susu. Sy bukan taknak menyusu Direct tp susu sy terlalu laju dan meriah. Sy first mom yg tiada pengalaman menyusu bayi. Awal bersalin sy mengalami bengkak susu. Puting asyik luka shj. Kadang sy jd stress sbb bnyak sgt org ckp knp tak bg Direct ke baby sdgkn susu banyak. Dok biar anak nangs lama2,bukan tu sy nak pon. Sy faham tu. Tp lain mom lain cara .. hanya kita yg tahu mnguruskan anak kita. Bukan org2 luar sana. Maaf meluahkan ikutkan pnjg lg nie je smpat type. Bg pndapat smua as a mom.😢 kdg rsa down sgt org tak faham kita dan rsa down xdpt susu anak Direct.#firstmom

1 Balas

me too susu banyak & laju. kena pegang breast ✌🏿mcm ni utk kawal flow, menyusu sambil baring/sandar ke belakang (utk kurangkan daya tarikan gravity) & baby nanti lama² dia tahu & boleh adapt mcm mana nak kawal flow susu dalam mulut dia. trust the process. baby kita ni bijak tau. so bagi je direct.