KEPUTIHAN KERAP

Assalamualaikum mummy semua. Sy ada nampak orang tnye pasal benda ni, tapi sy nak tanya jugak sekali lagi. sy 26 weeks . Kalau berjalan banyak, akan keluar cecair macamni kerap sangat. Yang putih tu keputihan sebab warnanya pekat mcm yogurt. Tapi yang air sekeliling tu tak berwarna , kira air keputihan jugak ye? tak berbau tak gatal ape pun. cuma rasa la panas meleleh kalau keluar banyak macamni. terus tukar panties. #firstmom #pleasehelp #firstbaby sy pernah ke klinik swasta untuk tanya pasal benda ni, sudahnye sy kne refer emergncy Hosp dan naik ambulans ke Hospital Bandar dan admit 2 hari. jadi sy nak tanya dulu mummy semua , mohon jawapan. terimakasih

KEPUTIHAN KERAP
8 Balas

knpa tk guna pentilainer? kan snng tak perlu blik2 gnti underpants...lagi snng nak tgk wrna keputihan tu wrna apa,,wktu2 pregnant ni guna pentilainer unscented bgs,,tak la sllu basah underpants tu,,basah jak pentilainer tu blh gnti,, sbb hormones kita yg pregnant mmy ni sllu bnyk keputihan tu,,and yes sy pun mcm awak juga sllu basah mcm tu,, keputihan pun sma juga mcm tu,, tnya dr,, dr ckp jangan kacau dia,, selagi dia tak gatal miss v tak skit oky jak..

11mo ago

sy baru lepas solat subuh dan tukar panty liner. dalam 20-30 minit je tak pakai panty liner dah keluar mcmni. selalu pakai je . so normal je lah mcmni ye . kne tukar panty liner selalu . trrimakasihh shareee

Eh haa sama mcm saya. Dia keluar waktu penat sgt/jalan banyak camtu. Tapi dah tanya nurse, dia cakap tu hormon. As long as tak berbau, tak gatal & tak berubah warna. Cuma dia cakap pakai pantyliner kalau banyak sgt takut menganggu routine harian

sy pon jdi mcm ni sejak awal kehamilan sampai la 36 weeks dh check dekat klinik takde pape pon. as long as tak gatal takde bau and tak brubah warna

Saya kerap keluar macam ni. Bila inform nurse, kena ambil sample dari bawah. Dan resultnya, saya didetect GBS positive.

11mo ago

Sama la sis, saya pun gbs+ keluar keputihan sampai basah igt ketuban tapi bila tgk balik mg keputihan

sis cuba sis guna pencuci fefet sireh.. MMG menjadi . masalah keputihan ,gatal hilang .. kalau sis nk bgthu

saya 31w .. keluar jugak kalau angkat mende berat .. tapi x serious .. camtu jee

doc sy cakap normal as long as xberbau n xgatal

awak ade gbs ke?