Suggestion susu untuk ibu mengandung

Assalamualaikum mummy semua, nak tanya ada tak suggestion brand susu ibu mengandung yang bagus and sedap ? Anyone boleh tolong suggest? Saya baru masuk 8week 😁 #firstmom

4 Balas

saya baru checkup smlm. dr cakap susu anmum tak sesuai sbb nnti baby jadi besar. kalau nak minum susu,minum susu freshmilk pun okay. mcm skrg saya minum duthlady yg low fat je... yg penting ubat yg kk bagi kena makan mcm obimin apa semua tu

1y ago

Thank you for the reply mummy 😍 okay noted saya sekarang beli HL botol je hehe tapi okay lagi tak muntah tapi cuma loya2 sikit

Hye i minum susu anmum sedap enfamama pon okay buat you rasa kenyang. Kalau you rasa mcm leceh nak bancuh2 you beli je susu HL or farm fresh yang penting amek susu yang ade kalsium

1y ago

Yes yang bagusnya susu mengandung ni ade dha and calsium yang tinggi act tu yang kite perlu utk baby dalam kandungan, i tahu ramai ckp minum susu khas utk i ibu mengandung kadar tinggi gula but for me kan, cara pemakanan jugak hehe ape apepon depends lah🫶🏼 jangan skip minum susu k.

Saya minum annum, kalini Alhamdulillah Dr kata baby sihat. sblum ni gugur

1y ago

Alhamdulilah thank you mummy for the sharing😍

Sy pun nak tahu 😆