Gerak baby

Assalamualaikum momyy semua siapa kat sini dah 32weeks tapi kekadang rasa gerakkan baby kekadang tak rasa bila GI klinik ok je macam mana nak kira kick baby kalau kejap rasa kejap xrasa ek #bantusharing #firstmom

3 Balas

bnyk gerak mmng x rasa. mcm sye...dh lah kuat tido,,lps kol 9 pagi count 1 kick,lpstu bngun tido ,msk lunch pulak..mmng susah nak perasan baby gerak dh 32 weeks ni...lg2 kalau busy. 🌚 tp yg sye perasan. die akan gerak setiap 30 minit-1 jam..... 🌚jujur,yg waktu2 yg busy dan tidur tu..x tahu mcm mne nak catat. haha

3mo ago

ye sis sama LA xkan nak GI scan setiap weeks hahaha

kalau kita banyak gerak, baby sedap tidur dalam tu, sebab rasa effect dibuai. kalau nak rasa baby gerak tu, kadang sy cucuk2 perut.

3mo ago

puas dah cucuk manja gosok² pusat minm/makan manis benda masam pun sama dia dok Bantai tido puas pujuk sama je

Makan sejuk/manis, kalau tak jalan jugak mkn pedas sikit. Konfem baby marah sampai tendang senak perut 😂

3mo ago

dah sis time makan pedas Kuat lepas tuh kembali semula slow² je tendangan nya hahaha