Makanan dalam pantang

Assalamualaikum momy2 semua, Sy nk tanya agak2 bila blh makan makanan segera macam meggi@hotdog? #pantangharike32 #bersalinnormal

4 Balas

Klau ikut kan Xboleh Lg. 😂 tp suka hati lah.. Badan sendiri sendiri tanggung. Hahaha Bak kata org tua, badan nak pakai lama. Sekarang memnag xrasa Apa2.. Makan je laa ikut tekak. Nanti dah tua sikit mula laa, sakit sana sakit sini 😂lebih Dr org branak 15 org...tu ayat org2 tua laa.. Yg slalu dengar duk bebel2 🙈🤣 Dulu masa anak 1st, sy beli biskut petak 4 segi. Corn. Jacob punya. Sedap makan macam tu je.. Bila malam2 lapa sy kunyah tu je laa or cicah kopi o. 100 hari memang xmakan, mee segera or frozen food. Meehoon, laksa pun xmakan. Tp ikut laa individu masing2.. Nak makan, makan je laa 😅. Xde Org nak marah.

seminggu lps bersalin sye dh mkn meggi tgh2 mlm. lapo wehh lps menyusu bby. tu je sng nk masak. nk masak lain2 dlm pantang seminggu tu leceh sbb sye czer. campak sosej dlm airfryer, boh air dlm periuk campak meggi. sng. xyh kcau2.

1y ago

Org tua kata nanti tua sakit2 urat. Tp bg sy semua org tua akan sakit2. Makan sikit je sis. Sy pun pantang makan je ape2 tp sikit untuk rasa je.. Lg pun sy tak ada alahan makanan.

saya makan last time sebab lapar sangat x sempat masak sebab berpantang sendiri dgn husband je kat rumah ..makan utk alas perut ja nanti pengsan x makan 😂😂

Ikut awak la. Benda tu sememangnya tak sihat or berkhasiat sgt. Time tak pantang pun tak digalakkan 😂 jadi makan je la kalau teringin/terdesak