Suggestion susu

Assalamualaikum moms, saya nak tanya susu apa yang okay untuk ibu mengandung? Calla milk tu okay ke mom? atau ada suggestion susu lain, susu almond atau yang lain🥰 thank youuu #Susu

2 Balas

susu almond antara susu paling tak ada khasiat sekali. susu calla tu okay, cuma kalau ambil yg perisa choc atau kopi, nanti caffeine dalam tu ganggu penyerapan calcium. susu full cream lain pun boleh je. kalau tak nak minum susu, ganti dengan yoghurt, cheese atau supplement calcium magnesium pun okay.

6mo ago

boleh, tapi dos tu saya tak pasti. dos orang biasa dan dos orang mengandung tak sama. cuba bawa next check up dan consult dengan doktor awak.

sy pun tgh amalkn susu calla katanya bgus