Harga bersalin di hospital kerajaan

Assalamualaikum, Mommy2 yang pernah bersalin di hospital kerajaan boleh share tak berapa kene bayar untuk bersalin normal/ceaser untuk 1st, 2nd and 3rd class? Kalau yang pernah bersalin di hospital umum sarawak lagi okay sebab saya orang kuching sarawak 😅. Nak siap2 ready cash or boleh ke bayar gune card jugak?🤔 sila saling bantu ye. Trime kasih

4 Balas

Hi saya dah melahirkan baby hari tu induce. Lahir normal delivery baby 3.8kg laki. 7 hari saya di maternity ward tunggu bersalin. Lepas bersalin anak masuk icu kejap and then nursery sebab kuning total 5 hari. Waktu saya discharge bayar rm42 je. Anak discharge next day rm45 je. Admission fee rm20 bayar waktu daftar masuk. So total rm107. Harap membantu ibu2 buat persiapan nanti

haah . samala kita hospital umum sarawak . saya punya due 21/3/2024 nanti . sekarang pun agak risau takut kos rawatan bersalin dekat govern ni melebihi 100-200

9mo ago

Sama geng march 😂 sy 10/3

kmk pun spare 500, anak 1st,, kazen padah ikut gne anak kluar.. nya nyuruh spare 500 jua, include smua pblnjaan d hsptl.. beli mkn mnum smua.

Sy stndby dlm rm500 je utk brank hosp krajaan..sbb hosp krajaan ada subsudi utk kite..