Sakit membuang selepas brslin

Assalamualaikum mommy2 semua. Harini sy berpntang hri ke 40, beranak normal tak jahit, hari kedua lepas balik hospital saya sembelit, lepas minum air coklat munif tu, terus mmbuang tanpa sakit, Tapi disebabkn mmbuang trlalu laju, saya rse mcm ada luke pda bhgian dubur. Nak tanye kalau mommy2 ad penglaman kne mcm sy. Ape mommy buat? Sebab sy mmbuang pun ad drah, drh nifas dh takde . Tlg bantu sorg . Sbb hrni dah hari ke 40. Nak membuang pum takut. Dan sy try tengok melalui cermin. Memang ad darah sikit dkt bhgian dubur tu.. tapi kalau duduk, tak sakit, just mase nak membuang je sakit. #seriusnanya

2 Balas

Maybe luka kot dekat bahagian tu sebab sis sembelit kan.. Kalau saya just sapu minyak gamat kat tempat luka tu. Kalau rasa nak membuang jangan tahan2 sis nanti jadi susah nak membuang. Bila najis kita tu keras tu yang kadang buat luka tu..

11mo ago

ooh mcmtu.. terima ksih mommy. ank prtme x prnh kne cmni..

jumpa doc.

11mo ago

dah jumpe doc mse hri ke 30 tu.. doc kate nnti dia baik sndri..