BARANG BABY

Assalamualaikum mommy2 saya nak tanye untk brg2 baby jimat beli di expo baby atau kedai2 biasa ye? Mana lagi murah kalau untuk first mom macam saya.. Dan barang ape yang mommy rasa beli tapi membazir sebab tak guna pun baby xnak pakai? Mohon bantuan mommy2 #SeriusTanya #firstmom #bantujawab #ingintahu

5 Balas

Bergantung pada bajet awak. Saya pun first mom. Anak dah 2y++. Pengalaman saya, baby expo dengan harga kedai lebih kurang sama. Saya pernah pergi sekali je baby expo. Dapat lah beberapa item. Then saya pergi kedai. Bila saya buat comparison, harga lebih kurang sama. So itulah first & last saya pergi baby expo. Saya beli kat kedai je sampai sekarang. Saya sarankan awak buatlah perbezaan harga expo dengan harga kedai baru awak tahu mana yang sesuai dengan bajet awak. Setakat ini barang baby saya semua terpakai. Takde yang tak pakai. Yang membazir barang ibu je. Tak terpakai Hehe

Tiktok/shopee utk baju expo utk diapers (kdg2 wktu live shoppe/tt pun murah) yg penting bandingkan harga dulu. Brg2 pantang mmg beli online lg murah. Contoh Set nona roguy 149 normal price. Dkt shopee 110 je 😬

beli kat tiktok je murah..kalau Sy Bli jenama fiffy je UTK newborn.. beli sikit 2 je dulu baby cepat besar

mcm sy cr shopee bila buat live..bli skit2.. guna vc..jimat sgt berbanding baby shop hehe..

kalau saya, beli kt shopee