Pengerakkan baby aktif waktu malam

Assalamualaikum , hi mommy2 . Ada tak mcm saya baby dalam perut aktif waktu malam ? kalau siang tu dia gerak slow kadang tak gerak bila check jantung okay . Skrng saya dah 29week 6hari anak sulong. Dahlah kena kira gerak janin 😩 first mom susah lah mcm ni #ingintahu #firstmom

1 Balas

wsalam, mmg mcmtu pun. kena faham bby share energy dgn ibu . if ibu aktif buat kerja waktu siang, bby kt dlm akn rest/santai sbb ibu tgh guna energy. bila malam, ibu dh rest/santai, bby akn guna energy tu. . begitulah.

3mo ago

Ye betul sy pun buat mcm ni sebab baby kurang aktif siang dan mmg tk ada tendangan pun.. jadi sy akan kejut dia setiap jam.. hold dalam 15 min mcm tu dan makan.. biasa kalau Mkn dan minum sejuk dia akan bergerak