Positif atau negtif

Assalamualaikum mommy . Sya nak tnya , sya ad test upt tapi line samar samar . Then pergi klinik untuk sahkan tpi doc ckap negtif . Ad ka sma macam sya ? #firstmom #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

Positif atau negtif
5 Balas

Sblm tu minta maaf ye klu kasar, nampak macam ektopik ne. Sbbnya kmu ckp 15-20/10 kmu period kn? nmpk test 8-9/10 double tp samar. then kmu turun period 15-20 (kemungkinan msa ni dah jatuh) memang slps ektopik tu bacaan test masih akan tunjuk double line (disebabkan hormon) tp dah tak terang sangat. Nmpk test 27-28/10 tu klu bandingkn dgn bacaan test awl tu bcaan 8-9/10 samar dia terang sikit banding test kedua slps period tu. Maybe sbb tula dr kk ckp ngetif. Selalunya bacaan upt x akan semakin pudar kalau mmg positif, malah akan semakin terang. Tp klu tngk dlm gmbr jarak hari selepas cek upt first dan kedua dah 2 minggu patut hcg dah semakin meningkat. Tp kita tak tau sis, sy cuba smpikan apa yg sllu sy baca dekat luahan hati ibu dlm comunity ni mengenai ektopik pregnancy. Doa yg baik2 utk kmu ya.

klnik upt die ..biasa..klau awl pg..mmg ssh nk dpt positve sis tggu delay period smggu .nt pekat

klu upt shopee kbnykn mcm ni kptusn dia..puan beli mna upt?cuba puan try upt clear blue..

Dh due period? Wktu buat test sama ke (urine 1st)? Line naik within 10 minit?

2y ago

Period turun tarikh 15 -20 . Sblum tu test line samar . Lpas turun darah tu sya ingt xda ap ap la . Ingt period biasa tapi kmarin test line smar . Test urine 1st pagi pagi . Line naik laju 2 mnit macam tu . Tapi smar 😢

Positive cuma tak cukup Hcg lagi