Ingin tahu

Assalamualaikum mommy's semua..saya nak tanya,normal ke baby besar tu pada 15w1d sebab saya baru buat buku pink smlm and dr scan ckp baby saya besar. Dan 2x dia tanya saya betul ke last period saya sekian2..saya ckp betul. Dan dr. scan ada tulis week saya 15w3d..dan nurse check rahim saya 15cm. #firstbaby #ingintahu

Ingin tahu
2 Balas

utk 2nd trimester selalunya discrepancy +/- 2 hari dari saiz sebenar...maksudnya kalau puan patut sekarang 15w1d, patut antara 14w6d sampai 15w3d still acceptable 😊

2y ago

ye normal, insha Allah

Wsalam. Tgk dkt scan ni ok saja, tak terlalu besar. Klu ada sangkut gdm tu yg kena risau. Tinggi rahim mmg patut sama dgn minggu kehamilan.

2y ago

aamiin2 ya rabba al aamiin..