Takut bersalin

Assalamualaikum Hi mommy semua, nak tanya sikit pada mommy ii yang dah penah bersalin. Normal ke if kita fikir benda negative time nak bersalin, mcm takut baby meninggal ke ada sakit, or takut tak selamat masa bersalin nanti? Terima kasih pada yg sudi jawab dan kongsi cerita

1 Balas

Pengalaman saya ye, tak dinafikan kadang2 memang ada terfikir. Plus, saya ada masalah kesihatan sedikit, so effectnya agak besar untuk saya. Saya sampai tahap uninstall a few socmed (kesian socmed tidak bersalah) sebab saya taknak baca atau ternampak video berkenaan perkara perkara sebegini. Suami saya la supporter no 1 saya. Dia lah banyak menenangkan saya yela asyik dok fikir -ve je, tak sihat.. kita yang penat :( Makin besar baby dalam perut makin rasa tak sabar nak jumpa, excited dan dari situ lah saya banyakkan berdoa dan tawakal. Kita boleh kawal diri kita sebenarnya. Pilihan tu atas tangan kita. Ibu2 yang mengalami situasi tersebut, semestinya tak ready, dah ditakdirkan berlaku. Sudah tertulis semuanya... Doa yang baik baik. Semoga sis dan baby sihat selalu. Enjoy your pregnancy journey ni. ❤️

1y ago

terima kasih kongsi cerita dan bagi semangat untuk saya☺️