baby kurang gerak sebab mama banyak buat keje ke ?

assalamualaikum mommy . nak tanya , saya dah 33minggu 4 hari , harini baby saya kurang gerak , baru 2 gerakan last 10.59pagi tadi . takda rasa sakit apa apa . cuma kita dah kejut dia . dah kacau dia . tetap takda respon . saya banyak buat keja harini kesana sini . perlu pergi hospital ke ? atau nak kacau dia sampai dia gerak ? . 🫠 maaflah saya first baby , taktau lagi 😓 . #firstbaby #pleasehelp #firstmom

7 Balas

sy pun kdg mcmtu , bila busy jalan² kt luar. xrasa sgt dia gerak. risau juga. tp sy take time pegi minum air sunkist sejuk, lepastu sy baring gerak kanan kiri, rasa² bdn dia, panggil² dia, klau dpt benjolan tu sy tolak skit bg bangun. xlama tu mula lah dia golek² dalam membalas tolakan tu 😅 siang selalu mcmtu, tp kalau malam dia gerak xbagi kita tido. mcmana la nk kira kick klau mcmtu 🥲

Saya pun haritu aktif sangat sampai baby kurang gerak. Saya pegi hospital check kena tahan wad sehari. Elok je dia gerak. Sis kalau rasa was2 pegi je hospital ye. Kita je yang tau dia gerak ke tak.

Dah cuba minum air sejuk2 or manis2 tak? Tengok kicking cukup 10 tak by tonight. Tp kalau instinct mommy lain macam, sila ke hospital segera

10mo ago

https://vt.tiktok.com/ZSLVuXunr/

sis pegi scan dulu di klinik swasta.. saya dh 2 kali pegi scan sbb anak tak active.. rupanya tgh tidur..

sis klau dah rasa lama sngt tiada pgerakkan sila gi hospital segera yaa jgn tnggu smpai malam

10mo ago

sekarang ni dah gerak ka sis? .boleh jadi jugak sis byak bgerak jadi xrasa sangat gerakkan baby ..tapi kalau boleh curi sdikit masa untuk rasa baby bgerak yaa sis ..

maks tgg hingga 9mlm. jika xcukup 10 perlu ke hosp

cuba baring letak ais btu kt peruttt