SANGKUT GDM ON 10 WEEKS PREGNANCY

Assalamualaikum mommy mommy, saya first minum air gula terus sangkut GDM. Kena minum air gula sebab bmi terlebih 1 angka je. Ikutkan umur and history misi cakap tak perlu. Tapi sebabkan bmi terlebih 1 kena minum air gula. Dapat result harini misi cakap sangkut. 9. Before minum result cantik. Misimcakap sebab hormon je ni. Tapi tula dalam gelak gelak risau jugak😂 macam mana lah memang kena control makan agaknya. Nasi kurang tapi suka minum manis pastu makan malam. Tu jelah. Padahal makan muntah balik. 😩 aduh #firstmom

3 Balas

Sy umur 24, skg bru 10 weeks 🤭 dktor ckp nnti dy akan bg tarikh untk mnum air gula. Misi ckp dgn sy, ikutkn umur kmu ni tk pyah mnum air gula klau tkda GDM. Yess sy tkda GDM, BMI okey, tpi dktor still suruh mnum air gula. Tarikh blum dpt lagi 🤣 risau plak. Huhuhu

9mo ago

Misi saya cakap sebab hormon. Sebab result sebelum saya okay je. 😩

Haha seram nmpknya..sy mggu dpn bru nk p bkk buku pink..takutnya nk minum air gula 😂 kompom sangkut

9mo ago

Saya pun tak sangka boleh sangkut. Tapi masa misi bagitau tak terkejut sangat sebab saya pun memang berat asyik naik je walau kurang makan nasi. Maybe sebab sejak tahu pregnant mesti cari air manis padahal sebelum ni jarang minum manis

awalnya minum air gula.. kurangkan minum manis tu.. kena banyakkan minum air masak..

9mo ago

Ha ah, sebab bmi saya terlebih 1 je. Kalau tak, tak perlu pun. Rezeki awal, dah lama rest dari ttc. Start exercise sempat turun 2 3 kilo je terus pregnant. Rezeki tak disangka lepas 3 tahun ttc dgn history ectopic. Doakan saya ya baik baik saja hingga melahirkan