Pregnant 35w, scan baby kecil 2w dri yg sepatutnya..

Assalamualaikum mommy, ada yg pernah scan baby kecil 2w dri yg sepatutnya tak, tpi berat baby 2kg.. Kemarin 34w6d rpt scan sbb 2w sblom tuu dah scan tp ukuran bby atas graf xkecik xbesar.. Kemarin rpt scan ukuran bby 32w+ saja.. Maaf tnye sbb firstmom.. Doc ckp semua okay jee.. Bby pun Alhamdulillah aktif.. Saje nak tauu pengalaman mommy semuaa..kena induce atau bersalin ikut due yaa? #firstmom #ingintahu #firstbaby

1 Balas

Waalaikumsalam. Selagi mana doktor kata normal, awak tak perlu risau. 😊 Saya pun macam awak. Bersalin normal tepat 37 weeks. Berat baby 2.4kg. Macam kes saya, saya yang control berat baby atas nasihat gynae. Jadi awak tak perlu risau ya. Enjoy your pregnancy journey 🌹