Najis bayi 7 bukan yang dah start makan

Assalamualaikum mommies...nk tnya utk bby yg dh mkn mmg najis color gelap² n tak cair kuning mcm sblum 6 bulan tu ke?ank sy setiap kali popo wanenya mcm gmba dibawah....tp xde pulak menangis atau merengek setiap kali popo.. pngalaman mommies yg lain mcm mne ya?#bantujawab #firstmom #SeriusTanya #ingintahu

Najis bayi 7 bukan yang dah start makan
4 Balas

Normal je . Dlu anak sya pun first try makan mmg jadi mcm ni. Seminggu jugala duk ulang alik klinik sbab x puas hati. Doktr bagi probiotik utk sembelit, ubat sembelit still najis jdi mcm ni. Sye pun dah give up lama2 najis baby akn jdi normal @ x nampak keras dah😂

1mo ago

ya betul sis..ank sy skrg dh ok dah😂sy ridau pantau je...lps 3@4 hri ok dh najisnya alhamdulillah

anak sy 6 bln berak kuning cair..bg mkn bbur ayam dgn air suam dia mnum bnyk..dia susu bdn je...ni mcm kurang air kot sbb keras smcam taiknya

2mo ago

kalau buah tukar pisang ke..risau bontotnya melecet klau asyik kluar najis keras.

bagi makan apa? ade bg air suam?

2mo ago

bg bubur nsi,aym ,labu, buah naga...tp xcmpur skli sume la gilir²...tiap kali mkn mmg bg air suap..bnyk jugak air suam yg minum bila stiap kli mkn

Sembelit ni nampak pejal