Tanda2 nak bersalin

Assalamualaikum mommies, tumpang tanya.. sy skarang 39wk, pregnant ank ke-5, kalau nk ikutkan sy masih blom ada tanda2 bersalin yg mcm turun air, blood show & cntraction yg kerap tu.. cuma nya, since 2am pg td, sy dok ulang alik masuk toilet dkt 5x sbb rasa mcm nk berak, tp x berak sgt pun..sy pun xde lh nk teran ber-ia 😅🤭..pastu since lpas subuh dok rasa ngilu semacam kt ari2 tu, rasa mcm ada bnda nk keluar, sy jd konfius..blom prnh lg kna mcm ni.. yg sblm2 ni semuanya turun tnda, turun air lh, blood show lh.. sblm2 ni paling lewat brsalin pun 38wk je.. ada x mommy2 yg ada pengalaman mcm ni? Konfius pulak jadiknya..nk g pac @ hosp pun, xde tanda2 yg serius pulak 😅 #konfius #tanyaPendapat

2 Balas

pergi jelah hosp. kwn saya ade mcm ni. xde tnda. nurse suruh pergi hosp check. dia pun pergi. bila scan ctg, rupenye contraction dh kuat cuma dia x rasa sakit n bukaan dah 6 cm pun masa tu. dia pun xde tnda x turun pape

semoga dipermudahkan urusan sis.