Najis berwarna hijau pekat

assalamualaikum mommies. sy nak tanya, normal tak baby yakyak 💩 warna hijau ? sebelum ni anak saya minum susu ducthbaby, tapi asyik sembelit je. jadinya skrg dh tukar lactogen. baru seminggu pakai, nampak banyak sgt perubahan pakai lactogen ni. baby tidur lena jee nampak kenyang sangat. berak pun okayy, cuma tu lahh 💩 pulak warna hijauu... kenapaa ya mommies??

2 Balas

normal sis, anak sy dr nb minum lactogen, najis memang warna hijau lumut n berak dlm 3-4 hr sekali. hrtu sje gatai g tukar dupro, najis anak wrna kuning mustard n berak cirit selang sehari.

anak sy 3 org minum lactogen,memang najis warna hijau lumut. tp bila minum susu lain,warna kuning mustard.

10mo ago

ouhhh fahamm.. sy masa pakai ducthbaby pun najis warna mustatd. tu yg takot bilaa dh tukar susu najis pun ikut tukar warna.. hehe terima Ksihh