Air Ketuban

Assalamualaikum mommies semuaa. Siapa disini ada pengalaman air ketuban dia kurang. nak kata turun atau leaking memang tak adalah. apa tindakan selanjutnya ya dari pihak hospital @ klinik? . macam saya kena repeat seminggu lagi untuk scan. bulan lepas elok je air ketuban penuh apa semua. harini pergi check up doktor kata air ketuban kurang. dalam anggaran 7 macam tu. ada ke yang air ketuban dia kurang kena paksa bersalin awal? sekarang kandungan saya 34 minggu 1 hari 😊. #firstmom

3 Balas

Sy masa 30w air ketuban 10 je doc ckp paras2 hidung je sbb lambat lg nak bersalin, doc suruh bnyk minum air masak 2.5liter sehari. Semalam checkup 32w Alhamdulillah air ketuban sy dh naik 15. Sy minum air 2liter sehari dan nak dekat hari2 makan tembikai merah. Sis boleh cuba 🥰

sy pn air ketuban kurang dlm 7mcm tu..sy skrg 35w kena jumpa pakar tiap2 minggu. klu 7 tu tahap berjaga2. mknanya doktor akan pantau. klu 5 kebawah tu bru kena pksa sbb sikit sgt dh. dh minum air byk. sama jg.

saya air ketuban kurang jugak masa 35 minggu keatas. Doktor suruh banyakkan minum air masak. tak kena bersalin awal tapi baby memang nak keluar awal 37 minggu 🤭

3mo ago

haah. makan buah yang banyak air, minum air masak banyak jugak.