darah nifas bersalin czer

hi assalamualaikum mommies semua .. saya tgh berpantang 14 hari .. bersalin czer .. soalan saya darah nifas yang bersalin czer memang sikit ke ? darah nifas saya hari yg ke 14 memang takde langsung .. normal ke mommies mommies semua 🥹 saya belum pergi mengurut … bertungku saya guna yang elektrik … ade tak tips untuk lancarkan darah saya risau darah tak keluar habis #firstmom

2 Balas

saya rasa bergantung pada hormon masing2, saya pun czer, darah keluar sebulan, tapi ada selang sehari tak ada darah keluar, then dia keluar dlm 3 hri pastu stop, awal 2 minggu tu je lancar keluar, kena standby pad banyak sikit

Sy berpantang hari ke 16 bersalin czer juga, darah masih ada keluar juga sikit2, kadang selang sehari darah tak keluar, eh esoknya ada darah lagi. Pandai dtg pandai hilang 😆