Umur kandungan berbeza

Assalamualaikum . Hello mommies 💖✨ Saya sedang pregnant anak pertama. Nak ikutkan tarikh last period, supposed dah 12 minggu. Bila scanned dekat klinik swasta, Dr cakap 10 minggu. Bila buka buku klinik, Dr KKIA scan baru 8 minggu. Dan bila kena scan oleh KKIA, Dr nampak baby kecik & tak berapa jelas. Ada sesiapa yang alami macam ni tak ? Boleh tak share experience mommies semua ? Thanks 🫶🏻✨#firsttimemom

4 Balas

Sy pon sama..mula2 buat scan kt klinik swasta baby 9weeks+..tp ukuran scan 7weeks tp da nmpk ade heartbeat..then mase da masuk 10 weeks sy bleeding g emergency utk scan baby still 7weeks heartbeat xnmpk da..selang seminggu perut sakit mcm senggugut n keluar darah beku..pergi emergency semula utk scan doc ckp kandungan xmenjadi sbb heartbeat xde n baby xmembesar ikut saiz yg spatutnya..sy baru 2 hari lepas keguguran..sy harap baby sis sihat n kuat ye..inshaallah,lain org lain pengalamannya..

Sama macam saya. Tapi saya sebaliknya. Supposed 12w,tapi bila scan kk (1st time bukak buku pink), dah 14w. Xtahu nk ikut date mana? Saya 1st mom. Masih banyak kena belajar

2y ago

aamin.. doakan saya juga ye sis 🥹🫶🏻✨

Sama macam saya. Minggu ni sepatutnya dah 12w tapi scan baby 10w. Saya checkup 2 tempat. Kk dan private. Dua2 scan dapat usia baby 10w.

2y ago

Insyaallah baik2 je baby. Awk doa byk2 tau

Pernah baca kalau minum ais, baby akan besar. Betul ke. Sy mmg sejak pregnant ni boleh minum berais je la.

2y ago

saya xpasti pula sis.. saya pun minum berais juga, tapi bby kecik 😭 doakan sya & baby ya sis.. semoga sis pun sihat2 belaka..