Pil perancang kehamilan

Assalamualaikum mommies. Saya 25 tahun dan dah berkahwin selama 2 tahun. Saya dan suami belum bersedia untuk ada anak. Boleh tolong saya macam mana nak beli pil perancang, boleh beli di farmasi klinik sahaja atau kena consult dengan doctor. Pil perancang mana yang sesuai dan macam mana cara nak makan. #ingintahu #belumbersedia #2tahunkahwin

1 Balas

boleh je pergi beli d farmasi dan mungkin orang dia akan bagitahu , tapi mcm sy hari ni baru pergi ambik pil perancang d kk. pil perncang ni banyak jenama , tp nurse bg saya jenama desolon. die kena makan pada hari ke 5 period, die ade 21 biji. so selama 21 hari tu kena makan, and cuti selama 7hari(nurse bgtahu selama 7hari tu kite akan period.) dan makan semula selepas 7hari tu. ☺️ tp atas org die mkn pil perancang die gemuk😌 harap2 sy x gemuk la nti😂 sis blh try jenama ni dlu kaalu ada jual d farmasi.

2y ago

Sis kalau saya nak ambil di kk, kena jumpa doctor dulu ke? Nanti kat kaunter nak cakap sakit apa pula eh?